Het weer op Bonaire

Verruil de regenachtige en koude dagen voor een zonovergoten vakantie in een tropisch paradijs !

Op Bonaire is het bijna altijd lekker weer en dat is voor veel mensen een belangrijke reden om op vakantie te gaan naar dit mooie eiland! In veel landen regent het 9 van de 10 keer, dus tijdens onze vakantie geven we de voorkeur aan een lekker zonnetje. In het Caraïbische gebied zit je in dat geval goed!

Steppeklimaat

In het Caraïbische gebied heerst een steppeklimaat. Dit houdt in dat de temperatuurverschillen laag zijn op jaarbasis, er weinig neerslag valt en veel zon is. De luchtvochtigheid is met 76% erg hoog, maar de passaatwinden zorgen ervoor dat het toch goed vertoeven is op het eiland. Aan de andere kant staat op het eiland soms geen wind en dan is het bloedheet. Je kunt dan beter in de schaduw blijven.

Februari, maart en augustus zijn de “windrijkste” maanden op het Nederlandse duikeiland. Gelukkig valt Bonaire wel buiten de orkaanzone en hoef je jezelf dus niet druk te maken om tropische stormen, orkanen en tornado’s. Doordat Bonaire buiten de orkaanzone ligt heeft het eiland vrijwel niet te maken met negatieve gevolgen van natuurgeweld op de Atlantische Oceaan, Caraïbische Zee en de Golf van Mexico. Aan de andere kant beïnvloedt het orkaanseizoen wél het weer op Bonaire. Het kan voorkomen dat het een aantal dagen erg droog en windstil is, wat afgewisseld wordt met juist harde wind of regenbuien.

Het regenseizoen op Bonaire loopt van oktober tot en met december. Het regenseizoen op Bonaire valt gelukkig niet te vergelijken met dat van Zuidoost-Azië. Door de passaatwinden waaien de buien vaak snel over en gelukkig valt de meeste regen ’s nachts en in het begin van de ochtend. In de loop van de ochtend klaart het dan op en komt het zonnetje tevoorschijn.


Temperatuur op de Caraïbische eilanden

De gemiddelde temperatuur overdag ligt rond de 30 graden Celsius, vrij warm dus! Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt en jezelf goed insmeert gedurende de dag. De temperatuur van de zee is gemiddeld 29 graden Celsius, en vormt samen met de weinige neerslag per maand het perfecte recept voor een heerlijk zomers klimaat.

Het feit dat op Bonaire de zon bijna altijd schijnt is natuurlijk erg fijn. Toch moet je wel goed opletten en jezelf beschermen tegen het felle zonnetje. Zo vind je de lokale bevolking op het heetste moment van de dag (tussen 12.00 uur en 14.00 uur) in de schaduw in plaats van de zon. Om ervoor te zorgen dat je geen last krijgt van de zon moet je voldoende water drinken gedurende de hele dag door. Ook kun je een hoedje of pet dragen om jezelf te beschermen. Het zou vervelend zijn als je tijdens je vakantie een zonnesteek oploopt. Maar, het allerbelangrijkste is natuurlijk jezelf goed insmeren met een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor (minimaal factor 30).

Geïnteresseerd in een verblijf in vakantievilla Caribbean Dream, Cas Maya, of het huren van een andere vakantiewoning, villa of appartement op Bonaire?

Ga naar HuisjeHurenBonaire, of ga direct naar de beschikbaarheidskalenders van Vakantievilla Caribbean Dream Bonaire of de naastgelegen Vakantievilla Cas Maya. Op HuisjeHurenBonaire – Meer Villa’s & Appartementen , krijg je een indruk van nog meer mogelijkheden voor het huren van een vakantieverblijf op Bonaire.

Misschien ben jij voor je vakantie naar Bonaire niet tijdgebonden en ben je geïnteresseerd in aanbiedingen of Last Minute Kortingen. Op HuisjeHurenBonaire – Aanbiedingen & Last Minute Kortingen Bonaire, kun je kijken welke speciale aanbiedingen er momenteel zijn voor het huren van een vakantieverblijf op Bonaire

Voor vragen, reserveringen en meer informatie over het huren van een vakantiewoning, vakantiehuis, villa of vakantie appartement op Bonaire, kun je contact met ons opnemen via het onderstaande contactformulier.

  Naam*

  E-mail adres*

  Onderwerp

  Bericht

  Andere manieren om ons te bereiken

  Of je nu vragen hebt over het huren van een vakantieverblijf voor korte- of lange termijn op Bonaire, of juist over het verhuren van jouw eigen vakantiehuis op Bonaire, je kunt altijd contact met ons op nemen via het contactformulier. Het is ook mogelijk om ons een bericht te sturen via Facebook. Voor urgente zaken kan er contact met ons worden opgenomen via WhatsApp op +316 41744614. Bellen kan natuurlijk ook altijd.

  Locatie

  Brenda Taselaar,
  Huisje Huren Bonaire,
  Bona Bista A-46,
  Bona Bista Estate,
  Bonaire
   

  Contactgegevens

  +316 41744614
  info@huisjehurenbonaire.nl

  Homepage