Stranden op Bonaire

Ongerepte natuurstranden met een helblauwe zee.

Veel vakantiegangers komen naar de Caraïbische eilanden voor de zon, zee en het strand! Bonaire beschikt over verschillende, mooie stranden. Elk strand heeft zijn eigen identiteit, karakter en mogelijkheden. Zo zijn er stranden waar het vooral “kijken en bekeken worden” is. Hier vind je hippe restaurants en strandbarren met veel toeristen. Daarentegen zijn andere stranden juist wat rustiger en erg populair onder de lokale bevolking.

Verschillende soorten stranden

Op Bonaire wordt onderscheid gemaakt tussen privé-stranden en openbare stranden. De privé-stranden zijn in het bezit van hotels, bedrijven of particulieren en zijn, net als de openbare stranden, over het algemeen toegankelijk voor iedereen. Bij een aantal privé-stranden wordt er entree gevraagd of is het de gewoonte om een consumptie aan te schaffen bij bezoek. Het verschil tussen privé- en openbare stranden is dat de faciliteiten van privé-stranden vaak net iets beter geregeld zijn. Zo zul je er sneller voorzieningen zoals tafels, bedjes, parasols, toiletten en eet- en drinkgelegenheden tegenkomen.

De Bonairiaanse stranden zijn, in vergelijking met de andere ABC-eilanden, nog puur en onaangetast. De stranden zijn over het algemeen wat rustiger, ontzettend mooi en schoon. Het is voor Bonaire van groot belang dat de stranden op het eiland schoon blijven, enerzijds heeft dit te maken met het toerisme, anderzijds is het belangrijk voor de natuur en onderwaterwereld van het eiland. Op klein Bonaire, het betoverende rif-eilandje voor de kust van Kralendijk, vind je hagelwitte stranden waar je heerlijk kunt genieten van het zonnetje. Op de stranden van dit mini-eiland leggen zeeschildpadden hun eieren en met een beetje geluk zie je de eieren uitkomen wanneer je klein Bonaire bezoekt.


Zandstranden

Een van de bekendste zandstranden in het zuidoosten van Bonaire is Sorobon Beach. Dit strand ligt aan Lac Bay, een lagune die voor een deel wordt omringd door een mangrovebos. Mangroven zijn bomen of struiken die in tropische gebieden met een getij voorkomen. Sorobon Beach is daarnaast ook hét strand waar veel windsurfers samen komen.

Verschillende hotels en/of resorts in Kralendijk hebben een kunstmatig zandstrand opgespoten voor de gasten die verblijven. Dit wordt voornamelijk voor de jonge kinderen gedaan. Echter vind je op de meeste stranden op het eiland kleine kiezelsteentjes en versteend koraal. Gelukkig zitten er vaak nog wel kleine stukjes zandstrand tussen waar je lekker op kunt liggen.

Naast stranden aan de zuidkust zijn er ook genoeg stranden aan de westkant van Bonaire. Ook dit zijn mooie stranden die zeker de moeite waard zijn om een bezoekje aan te brengen. Deze stranden liggen in de dekking van het eiland, wat betekent dat er hier minder wind staat en daardoor de stromingen en golven ook beperkt zijn. Je kunt hier dus goed zwemmen in de zee.

Tenslotte hebben we nog de stranden aan de noordkust van het eiland. Hier kun je alleen zonnebaden en ontspannen. Op deze stranden is het niet verstandig om in de zee te gaan door de sterke stromingen en wilde zee.


Overzicht stranden

Een overzicht van de bekendste stranden op Bonaire.

Boka Slagbaai

Dit is een mooi, beschut strand gelegen in het Washington aan de Slagbaai Nationaal Park. Je kunt hier goed snorkelen en duiken. Het strand is helaas niet gratis toegankelijk, je moet er wel betalen. Daarnaast vind je er een restaurants om een hapje te eten en een drankje te doen.

Sorobon

Zoals we al eerder noemde is dit een van de bekendste zandstranden aan de zuidkust van Bonaire. Lac Bay is een grote, ondiepe baai en beschikt over meerdere stranden. Het is de ideale locatie om te windsurfen, kajakken en snorkelen.

Klein Bonaire

Vanuit het centrum Kralendijk gaan verschillende boten naar het mini-eiland klein Bonaire. Hier vind je mooie, witte hagelstranden waar je heerlijk kunt ontspannen. Er zijn verder geen faciliteiten op het eiland te vinden.

Bachelor’s Beach

Ten zuiden van de luchthaven ligt de wijk Belnem. In deze wijk ligt een piepklein strandje waar je goed kunt zwemmen, duiken en snorkelen.

Pink Beach

Tussen de wijk Belnem en het zuidelijkste puntje van Bonaire ligt nog een mooi, klein strand wat zeker de moeite waard is: Pink Beach. Vroeger heeft het hier veel gestormd waardoor er veel “dood” koraal op het strand ligt.

1000 steps

Langs de kust van het centrum Kralendijk naar het Gotomeer ligt een klein strandje wat 1000 steps wordt genoemd. Voor je het strandje bereikt moet je wel 65 traptreden op, maar het uitzicht wat je vervolgens hebt is zeker de moeite waard!

 

Op zoek naar beste deals op Bonaire?

Aangezien wij al jaren op Bonaire wonen hebben wij een groot netwerk opgebouwd en kunnen wij korting regelen voor veel praktische zaken op Bonaire. Zo hebben wij dagelijks contact met onder meer autoverhuurders, duikscholen en restaurants.

Dus gaat u binnenkort op vakantie naar Bonaire? Laat dan snel een berichtje achter en we kunnen ook voor u een top deal maken met één van onze partners. Wij regelen het, zodat u lekker kunt genieten!