Praktische Informatie

Handige informatie om te weten als je naar Bonaire gaat!

Bijna elke vakantieganger weet dat een goede voorbereiding het halve werk is. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan tijdens je vakantie. Op deze pagina delen we de belangrijkste praktische informatie over Bonaire met je!

Geldzaken

Sinds 1 januari 2011 wordt op Bonaire de Amerikaanse dollar als munteenheid gebruikt. De euro wordt ook geaccepteerd, maar de wisselkoers is vaak ongunstig dus je kunt het beste in Amerikaanse dollars betalen. In de stadjes Kralendijk en Rincon vind je op verschillende plaatsen pinautomaten en kun je in de winkels ook gewoon met je pinpas betalen. Ook kun je gebruik maken van je creditcard om te betalen, let echter wel op dat je daarvoor de pincode van je creditcard en een geldig legitimatiebewijs nodig hebt. Tenslotte is het gebruikelijk om in restaurants, aan gidsen en taxichauffeurs een fooi te geven. Dit is zo’n 5 tot 10% van het totale bedrag.

Veiligheid

Bonaire is een veilig eiland waar je een onbezorgde vakantie kunt hebben. Natuurlijk moet je, net zoals je thuis doet, wel voorzorgsmaatregelen treffen. Zo is het belangrijk dat je de auto en vakantiehuis afsluit wanneer je weg gaat en je geen waardevolle spullen achterlaat. Deze kun je het beste in een kluisje bewaren op je kamer of afgeven bij de receptie van je accommodatie. Let ook goed op zakkenrollers op drukke plaatsen, laat geen tassen onbeheerd achter en neem geen pakjes aan van vreemden. Verder zijn er op het eiland veel loslopende ezels. Er wordt hiervoor gewaarschuwd met verkeersborden, maar let altijd goed op. De ezels lopen vrij rond en willen ‘s nachts nog wel eens op het nog warme asfalt gaan liggen. Vooral rond de schemering en in straten die minder goed verlicht zijn is het daarom slim om de vaart te minderen en met groot licht te rijden. Kortom, het eiland is veilig, maar denk wel logisch na.

Taal

De officiële talen die op het eiland worden gesproken zijn het Papiaments en het Nederlands. Het Nederlands is naast de officiële spreektaal ook de officiële bestuurstaal op het eiland. Daarnaast spreken veel mensen in de toeristische branche ook vaak Spaans en Engels.

Gezondheid

Wanneer je op vakantie gaat naar Bonaire heb je geen vaccinaties nodig. Daar hoef je je dus niet druk om te maken! Let verder goed op dat je jezelf altijd insmeert met zonnebrand en een zonnebril draagt van goede kwaliteit. Zo voorkom je een zonnesteek. In Kralendijk en Ricon zijn verschillende apotheken waar je terecht kunt voor medicijnen of advies. Daarnaast spreken vrijwel alle artsen op Bonaire Nederlands en Engels en is er een ziekenhuis aanwezig op het eiland. Vergeet niet je zorg verzekeringspasje mee te nemen als je op vakantie gaat en sluit een reisverzekering af.

Bellen

Bellen of gebeld worden is erg duur op Bonaire. Degene die naar Bonaire belt wordt belast met het internationale beltarief, en degene die op Bonaire gebeld wordt op zijn/haar van thuis meegenomen mobiel betaalt ook de ‘buitenlandtoeslag’. Een duur belletje dus! Daarom kun je beter gebruik maken van een belhuis. In belhuizen op Bonaire kun je relatief goedkoop bellen en internetten. Bel je naar vanaf Bonaire naar een land buiten Bonaire? Vergeet dan niet de betreffende landcode eerst in te toetsen. Wil je lokaal bellen? Zorg dat je een simlock vrije telefoon hebt en schaf een prepaid simkaart met Bonairiaans telefoonnummer aan. Deze zijn goedkoop verkrijgbaar in de belwinkels in Kralendijk.


Wilt u gebruik maken van onze extra services ?

Speciaal voor onze gasten kunnen wij een aantal extra services aanbieden. Bijvoorbeeld het regelen van een huurauto of scooter, maar ook bijvoorbeeld een ontbijt (boodschappen)service.
Wilt u misschien een duik- of snorkeltrip gaan maken tijdens uw vakantie op Bonaire, dan kunnen wij korting voor u regelen bij de partners waar wij mee samenwerken.
Wilt u meer weten over onze extra services? Laat dan hier een berichtje achter en wij zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

Waar wil je meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave voor ontvangen?