Corona Crisiswebsite Overheid Bonaire

Corona en Bonaire

18 september 2020 – Huisje Huren Bonaire

 

Het Openbaar Lichaam Bonaire lanceert vandaag een officiële website, waar de meest recente informatie  wordt weergegeven  over de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus op Bonaire.

Deze website wordt door de overheid van Bonaire gebruikt als centrale informatievoorziening bedoeld voor alle eilandbewoners en ook alle reizigers die naar Bonaire komen.

Behalve een dagelijkse update omtrent de status van het corona virus op het eiland, kun je hier dus bijvoorbeeld ook alle officiële, bijgewerkte maatregelen vinden die gelden voor een reis naar, of bij een verblijf op Bonaire.

Wil je de website bekijken klik dan hier op de link http://www.bonairecrisis.com

Via  de website kun je ook eventueel een gezondheidsverklaring invullen.

 

Homepage

 

 

Online gezondheidsverklaring invullen

Reizigers naar Bonaire kunnen gezondheidsverklaring online invullen.

Bonaire d.d. 17-07-2020 – Iedereen die naar Bonaire reist is verplicht om vooraf een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit kan vanaf vandaag online.

Het formulier is online in te vullen en direct te versturen naar de publieke gezondheidsdienst van Bonaire. De reiziger dient vervolgens een geprinte versie van het formulier bij aankomst op Flamingo Airport te tonen, of de pdf versie op haar/zijn telefoon laten zien.

Elk lid van een reisgezelschap dient een eigen gezondheidsverklaring in te vullen en mee te nemen . Dit geldt dus ook voor meereizende kinderen.

Voor het online invullen ga naar Bonaire Public Health

Homepage

Het begin van ons droomhuis op Bonaire

huisjehurenbonaire-caribbeandream-porch

Dit wordt mijn eerste echte blog en ik vind het spannend want ik heb zoveel te vertellen. Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen, maar ik begin gewoon … bij het begin !

Het eerste tastbare van onze droom was de eerste stap op ons net aangekochte kavel. Die lag en ligt nog steeds op Bona Bista, toen nog een villawijk in wording met vooral lege nog onbebouwde kavels. Als ik terug denk aan die dag, was het voor mij niet voor te stellen hoe alles er uit zou komen te zien. Je ziet hier op de onderstaande foto het ongeloof in onze ogen, dromerig. In ieder geval wel in de mijne !

Toen de bouw was gestart was het voor mij heel lang nog steeds een “ver van mijn bedshow”. Het bouwproject was 4 huizen en een zwembad op een aparte kavel en zal gezamenlijk gedeeld worden.

De technische bouw besprekingen via Skype waren niet zo mijn ding, alhoewel ik wel de voortgang van de bouw wilde zien. En niet welke elektrische kabel aangesloten moet worden om die lamp te laten branden, maar meer hoe komt de eetbar er uit te zien in de open keuken en hoe groot wordt de Masterbedroom en oh ja… het dakterras was ook spannend. Als enige van de 4 huizen, dus een op zich staande uitdaging, die prachtig is gelukt. Bij een dakterras hoort een trap en het werd een wenteltrap uit de showroom van Trappenfabriek Vermeulen uit Etten Leur en volgens horen zeggen, de enige wenteltrap in zijn soort op Bonaire.

Terwijl Rob, mijn hubbie, dagelijks bezig was aan het project Bonaire, was het voor mij ook tijd om in actie te komen. De bouw was niet zo mijn ding, maar de inrichting van het huis wel ! Ik had allang in de gaten tijdens onze vakanties naar Bonaire gedurende de bouw, dat meubels daar, die we mooi vonden erg duur waren en de meubels die goedkoop waren, vonden we niet mooi ! Dus besloten we de gehele inrichting hier in Nederland te kopen en te laten vervoeren per schip naar Bonaire. Dit is inderdaad ook geen goedkoop grapje, je betaalt voor de inhoud per m3. Dus was voor mij de uitdaging geboren om zo goedkoop en compact mogelijk leuke meubels en accessoires te scoren.

Marktplaats was elke avond dagelijkse kost. Bij IKEA heb ik alle potten, pannen & servies gekocht en bij JYSK de bedbodems ,linnen- en beddengoed. Bij de KWANTUM woonaccessoires en LEEN BAKKER o.a. de kussentjes voor op de bank en het lounge bed. Op Marktplaats vond ik ook goedkope adresjes om bijvoorbeeld zitkussens voor op de bank in de woonkamer te laten maken en de steigerhouten barkrukken als bouwpakket bij SAVRI in Breda. Bij een timmerman in Ulvenhout hebben we voor een betaalbare prijs een 8 persoons eettafel laten maken, ook als bouwpakket. De teakhouten eetstoelen op de veranda zijn tweedehands voor € 8,00 per stoel per 4 stuks bij twee verschillende adressen. Hahaha, precies dezelfde stoelen. En zo kan ik nog heel lang door gaan over mijn zoektocht naar de inrichting van ons droomhuis.

Om dit te laten vervoeren per schip naar Bonaire was voor ons Moerdijk geografisch de beste optie en we kwamen bij IFC, International Freight Caribbean terecht. Alle aankoopbonnetjes van de nieuwe spullen moest ik bewaren. En alles moest op papier gezet worden. Dat was een hele klus, waar we het hadden gekocht, hoeveel het had gekost en wat de inhoud was van de verpakking. We hebben dit per doos gedaan en alle dozen werden genummerd en deze nummers werden vermeld op de lijst voor het vervoersbedrijf. Alle breekbare spullen werden goed verpakt in kranten of in bubbeltjesplastic. Onze garage stond vol met dozen en meubels en eind oktober 2014 vertrok de boot naar Bonaire met de gehele inrichting van ons huis in Bonaire.

Wijzelf vertrokken begin november, de boot zou er  uiteindelijk  3 weken over doen om in Bonaire aan te komen. Omdat we alles zeer nauwkeurig hebben genoteerd was het vrijgeven van onze spullen bij de douane in Bonaire ook geen probleem. En tegen een kleine betaling brachten ze de spullen ook nog naar het huis en de jongens hielpen ook nog mee sjouwen om de meubels op zijn plaats te zetten.

De eerste klus was geklaard. De spullen waren zonder heel veel schade aangekomen. Nu een kwestie van poetsen en inrichten, appeltje eitje… was dat maar waar pfff !!

Wordt vervolgd…

Homepage